1- دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایزان
2- استادیار مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایزان (نویسنده مسئول). ، Rahimi_gh@yahoo.com
3- دانشیار مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایزان
هدف این تحقیق آینده­ نگاری ورزش تربیتی ایران با رویکرد کارت امتیازی متوازن در افق 1415 بود. پژوهش حاضر از نوع آمیخته (کیفی- کمی) و طرح آن از نوع اکتشافی متوالی بود. مشارکت­ کنندگان این پژوهش را صاحب­ نظران ورزش تربیتی تشکیل می­ دادند. روش نمونه­ گیری انتخاب مشارکت­ کنندگان گلوله­ برفی بود و بر مبنای اشباع نظری 12 نفر انتخاب شد. برای گرآوری داده ­ها از ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه استفاده شد و برای ممیزی آن از معیارهای لینکلن و گابا (1985) که شامل اعتبار، انتقال، قابلیت اعتماد و تأییدپذیری استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ­ها در بخش تحلیل مصاحبه از روش کدگذاری، برای غربال­گری شاخص ­ها از روش دلفی فازی و در بخش آینده­ پژوهی از روش تحلیل ساختاری و سناریونویسی استفاده شد. با تحلیل مصاحبه ­ها 150 عامل مؤثر بر آینده ورزش تربیتی ایران مبتنی بر کارت امتیازی متوازن شناسایی شد و با تجمیع کدهای اولیه در مرحله­ کدگذاری ثانویه این عوامل به 105 مورد کاهش پیدا کرد. سپس در مرحله کدگذاری محوری با تجمیع مفاهیم نهایی اقتباس شده از متن مصاحبه 18 مقوله فرعی مبتنی بر 6 منظر کارت امتیازی متوازن تشکیل شد و نتایج تحلیل دلفی نشان داد عامل ­های احصاء شده به­درستی پدیده مورد نظر را تبیین می­کنند. سرانجام براساس یافته­ ها 4 پیشران کلیدی مدیریت کارآمد، افزایش رضایت­مندی مخاطبان، توسعه سرمایه ­های اطلاعاتی، و اجتماع ­سازی ورزش تربیتی به­ دست آمد که پایه و اساس دو سناریوی اصلی تحول­خواهی و اراده ­گرایی بی ­ثمر بود. در نتیجه پیشنهاد می­گردد به­ منظور توسعه ورزش تربیتی ایران، هم ­افزایی وحکمرانی مدیریت کارآمد، افزایش رضایت­ مندی مخاطبان، توسعه سرمایه­ های اطلاعاتی، و اجتماع­ سازی ورزش تربیتی صورت پذیرید.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت ورزشی
دریافت: 1401/6/31 | پذیرش: 1402/3/1 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/3/1