دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )                   جلد 13 شماره 26 صفحات 160-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

nazari S, najafian F, ramezani S, homayounnia M, barmaki F. The Effect of Visual Illusion and Attention Instructions on Golf Putting Performance and Impact Learning in Children. JRSM 2023; 13 (26) :141-160
URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-3205-fa.html
نظری سعید، نجفیان فاطمه، رمضانی شهین، همایون نیا مرتضی، برمکی فرزانه. تأثیر توهم ‌بینایی و دستورالعمل کانون توجه بر عملکرد و یادگیری ضربه پات گلف کودکان. پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی. 1402; 13 (26) :141-160

URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-3205-fa.html

1- دکتری رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران
2- کارشناس ارشد یادگیری و کنترل حرکتی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران ، f.najafian95@gmail.com
3- کارشناس ارشد یادگیری و کنترل حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
4- دانشیار دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران.
5- دانشجوی کارشناس ارشد یادگیری و کنترل حرکتی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران، تهران، ایران
هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر توهمات بینایی و دستورالعمل کانون توجه بر عملکرد و یادگیری ضربه پات گلف بود. تعداد 48 دانش‌آموز با دامنه سنی (9-7) سال، به صورت هدفمند از جامعه در دسترس و به صورت تصادفی به چهار گروه (توهم بینایی بزرگ دستورالعمل توجه بیرونی، توهم بینایی بزرگ دستورالعمل توجه درونی، توهم بینایی کوچک دستورالعمل توجه بیرونی، توهم بینایی کوچک دستورالعمل توجه درونی) اختصاص یافتند. پژوهش حاضر، در پنج مرحله مختلف پیش‌آزمون، اکتساب، یادداری، انتقال و تکلیف ثانویه انجام شد. در تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس مرکب و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. یافته‎ها نشان داد که در تمامی مراحل به ویژه تکلیف ثانویه دو گروه توجه‌ بیرونی با هدف ادراک‌شده بزرگ و کوچک، عملکرد بهتری نسبت به سایر گروه‌ها داشتند. این یافته‌ها اهمیت توجه بیرونی و اثر مضاعف و افزایشی آن با توهمات بینایی را نشان داد که ممکن است بستری در جهت مکانیزم‌های یادگیری ضمنی باشد لذا توصیه می‌شود مربیان تربیت‌بدنی از متغیرهای روان‌شناختی (توجه بیرونی و توهمات بینایی) در آموزش مهارت میدانی پات گلف استفاده کنند.
متن کامل [PDF 1948 kb]   (2 دریافت)
دریافت: 1402/3/1 | پذیرش: 1402/9/29 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/9/29 | انتشار: 1402/10/8