1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
2- گروه مدیریت ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران ، mohammadhami@yahoo.com
3- گروه مدیریت ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
تحقیق پیش رو با هدف کلی تبیین و شناسایی راهبردهای امکانگرایانه و هدف‌گرایانه ی ورود استارت­آپ­های ورزشی به بازارهای داخلی و خارجی انجام گرفت. روش پژوهش حاضر روش کیفی است که از لحاظ هدف در زمره تحقیقات اکتشافی، از لحاظ نتیجه جزء تحقیقات بنیادی و کاربردی و بر مبنای پارادایم از نوع تحقیقات پست‌مدرنیسم قرار دارد. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان حوزه بازاریابی و مدیریت ورزشی و کارآفرینان برتر در راه اندازی استارت­ آپ­ های ورزشی بود و نمونه‌گیری با روش نمونه‌گیری هدفمند انجام شد. جهت تهیه ابزار اولیه تحقیق، محقق با مطالعه پژوهش‌های مرتبط با موضوع استارت­آپ­های ورزشی ، پرسشنامه ای نیمه ساختاریافته باز پاسخ جهت انجام مصاحبه عمیق با خبرگان تهیه نمود و مصاحبه‌ها تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت استراتژی تحقیق پدیدار شناسانه بود و تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار مکس­ کیودا ویرایش 20 انجام گرفت. نتایج تحلیل داده‌های تحقیق نشان داد که 8 مفهوم در بخش راهبردهای امکانگرایانه ورود استارت آپ­های ورزشی به بازارهای داخلی و خارجی کشف و احصاء گردید. شرکا، ذینفعان و مشتریان، ضرر قابل‌تحمل، انعطاف و انطباق، تجربیات، عدم قطعیت، کیفیت خدمات، منابع مالی موجود و راهبردهای عملیاتی از جمله مفاهیم مستخرج از مصاحبه‌ها می‌باشد. همچنین در بخش مقوله راهبردهای هدف‌گرایانِ 5 مفهوم صادرات، ارتباطات، استراتژی‌های بازار، تحقیقات بازار، مدیریت ریسک احصا و اکتشاف گردید.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت ورزشی
دریافت: 1401/4/18 | پذیرش: 1402/11/9 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/11/9