1- دانشجوی دکترای مدیریت ورزشی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- 2. استادیار گروه تربیت بدنی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، mohammadpour@iaut.ac.ir
3- استادیار گروه تربیت بدنی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
این پژوهش با هدف تاثیر ارزش­های اخلاقی بر کارآفرینی­اجتماعی، نقش میانجی سرمایه­روانشناختی و بازاریابی خیرخواهانه انجام شد. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ انجام پژوهش کمی و از نوع پژوهش­های مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مشتریان باشگاه­های ورزشی استان آذربایجان غربی بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول نمونه­گیری مورگان 360 نفر برآورد گردید. ابزار پژوهش پنج پرسشنامه اطلاعات شخصی، کارآفرینی اجتماعی، ارزش­های اخلاقی، سرمایه روانشناختی و بازاریابی خیرخواهانه بود. روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحبنظر تایید گردید. برای تجزیه­و‎ تحلیل­ داده­ها از نرم­افزارهای اس.پی.اس.اس و اسمارت پی.ال.اس استفاده گردید. نتایج نشان داد که ارزش­های اخلاقی اثر معناداری بر بازاریابی خیرخواهانه، سرمایه روانشناختی و کارآفرینی اجتماعی دارد. بازاریابی خیرخواهانه اثر معناداری بر کارآفرینی اجتماعی دارد. همچنین سرمایه­روانشناختی اثر معناداری بر کارآفرینی اجتماعی دارد. مشخص شد که ارزش­های اخلاقی بر کارآفرینی اجتماعی از طریق بازاریابی خیرخواهانه اثر معناداری دارد. در نهایت نتایج نشان داد که ارزش­های اخلاقی بر کارآفرینی اجتماعی از طریق سرمایه­روانشناختی اثر معناداری دارد. با توجه به اینکه یکی از عوامل بسیار مهمی که می­تواند موجب بهبود کارآفرینی­اجتماعی در باشگاه­های ورزشی گردد، ایجاد کارگروه­های ویژه جهت برقراری ارتباط مؤثر بین خیرین جهت استفاده از پتانسیل­ها مشترک است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت ورزشی
دریافت: 1400/12/11 | پذیرش: 1402/6/1 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/6/1