دوره 6، شماره 12 - ( 9-1395 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 66-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

aghdasi M T, mohamad zadeh H, ghavami A. The relationship between passion to physical activity and life satisfaction in male students: The Dualistic Model of Passion (DMP). JRSM 2016; 6 (12) :57-66
URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-2462-fa.html
اقدسی محمد تقی، محمد زاده حسن، قوامی اکبر. ارتباط بین شور و اشتیاق به فعالیت بدنی و رضایت از زندگی دانش‌آموزان پسر: رویکرد دوگانۀ اشتیاق. پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی. 1395; 6 (12) :57-66

URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-2462-fa.html

هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط بین شور و اشتیاق به فعالیت ورزشی و رضایت از زندگی دانش­آموزان پسر بود. 383 دانش­آموز پسر با روش نمونه­گیری خوشه­ای از میان مدرسه­های مختلف تبریز انتخاب شدند و پرسش­نامه­های شور و اشتیاق والرند و همکاران (2003) و مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی دانش­آموزان (MSLSS) را تکمیل کردند. جهت تحلیل داده­ها، از آزمون t مستقل و همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج نشان داد میزان رضایت از دوستان، خانواده، محیط زندگی و مدرسه، در بین دانش­آموزان با شور و اشتیاق و سازگار با فعالیت بدنی نسبت به دانش­آموزان با شور و اشتیاق وسواس بیشتر است. همچنین، نتایج نشان داد دانش­آموزان با شور و اشتیاق وسواس، میزان رضایت بیشتری در خرده‌مقیاس خود داشتند. در بررسی کلی میزان رضایت از زندگی، نتایج نشان داد دانش‌آموزان با شور اشتیاق سازگار، رضایت بیشتری نسبت به دانش­آموزان با شور و اشتیاق وسواس داشتند. همچنین، نتایج نشان داد ارتباط بین رضایت از زندگی با شور و اشتیاق سازگار معنادار است، ولی با اشتیاق وسواس معنادار نیست. در کل، نتایج از رویکرد دوگانۀ شور و اشتیاق والرند (2003) حمایت می‎‌کند.

متن کامل [PDF 820 kb]   (2777 دریافت)
دریافت: 1396/1/18 | پذیرش: 1396/1/18 | انتشار: 1396/1/18

فهرست منابع
1. سلاجقه، صادق(1388). بررسی رابطه بین منبع کنترل با افکار زندگی و مرگ در دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه سیستان و بلوچستان. دانشکده علوم تربيتي و روانشناسي، گروه روانشناسي، رشته روانشناسي عمومي. صص5
2. غفوري فرد و همکاران (1392). بررسی رابطه کیفیت زندگی و میزان فعالیت بدنی در دانش آموزان دختر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام. دوره بیست و یکم، شماره دوم.صص:151-144.
3. زکی، محمد علی(1386). اعتباریابی مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی دانش آموزان. مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران، سال سیزدهم، شماره 1،صص: 57-49.
4. مظاهری، م؛ مهاجر، م (1391). ویژگی روانسنجی پرسشنامه مقیاس چندبعدی رضایت از زندگی دانش آموزان(MSLSS). مطالعات روانشناسی تربیتی. شماره 14، صص81 -98.