دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Damanpak S, Shafizadeh M, Bahram A, Fazel E. The Effect of External and Internal Focus of Attention on Shot Put Skill. JRSM 2011; 1 (2) :1-9
URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-139-fa.html
دامن پاک سمانه، شفیع زاده محسن، بهرام عباس، فاضل الهام. تأثیر جلب توجه درونی و بیرونی بر عملکرد مهارت پرتاب وزنه. پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی. 1390; 1 (2) :1-9

URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-139-fa.html

1- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
2- استادیار دانشگاه خوارزمی
3- دانشیار دانشگاه خوارزمی
4- کارشناس ارشد رفتار حرکتی دانشگاه خوارزمی
هدف از این پژوهش تعیین تأثیر نوع جلب توجه بر عملکرد مهارت­های حرکتی مستلزم تولید نیروی (نزدیک به) بیشینه بود. در این آزمایش 28 دانشجوی دختر راست­دست با تجربه کم در مهارت پرتاب وزنه به صورت داوطلبانه انتخاب و بر اساس مسافت پرتاب در پیش­آزمون (شامل سه کوشش) به دو گروه توجه درونی و بیرونی تقسیم شدند. از آزمودنی­ها خواسته شده بود که با استفاده از تکنیک اوبراین وزنه را پرتاب کنند. آزمایش در سه جلسه انجام شد و هر جلسه شامل سه کوشش بود. دستورالعمل­ها مربوط به حرکات دست و بدن (توجه درونی) یا وزنه (توجه بیرونی) بودند. برای تحلیل داده­ها از روش تحلیل واریانس عاملی مرکب (جلسه)3× (گروه) 2 با اندازه­گیری مکرر عامل جلسه استفاده شد. نتایج نشان داد که عملکرد گروه توجه بیرونی در مقدار مسافت پرتاب وزنه بیشتر از گروه توجه درونی بود (05/0P<). همچنین اثر متقابل جلب توجه و جلسات تمرینی نیز معنادار بود (001/0P<). نتیجه اینکه دستورالعمل­های توجه بیرونی منجر به تولید نیروی بیشتری نسبت به دستورالعمل­های توجه درونی می­شوند این مطلب تأیید­کننده تعمیم­پذیری مزایای جلب توجه بیرونی در تکالیف تولید نیرو است که در مطالعات گذشته نشان داده شده است.
متن کامل [PDF 1216 kb]   (3332 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي |
پذیرش: 1401/1/11 | انتشار: 1390/12/25